Aankomende september geeft het huidige bestuur het stokje over en dus is Fact hard op zoek naar een nieuw parttime bestuur! Heb jij hart voor het Enschedese studentenleven en wil jij je inzetten voor de pakkerijverenigingen? Dan zijn we op zoek naar jou! Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten over Fact, het bestuur en zaken als interesseborrels en de sollicitatieprocedure. Ook als je gewoon benieuwd bent naar wat Fact doet en of het Fact bestuur wat voor je is, ben je dus aan het goede adres!

Op een informele manier
meer te weten komen?

Kom naar een van de interesseborrels!

Ongeacht of je al vrijwel zeker weet dat je Fact bestuur wil gaan doen of als je gewoon benieuwd bent naar wat Fact eigenlijk doet: op de interesseborrels vertellen we je graag alles over Fact en beantwoorden we je graag al je vragen! 

We zien je graag op een van de volgende data:

We zien je graag daar!

Belangenbehartiging

Fact vertegenwoordigt de studentenverenigingen richting o.a. de universiteit, gemeente en de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Promotie

Fact organiseert activiteiten om te scholieren en nieuwe studenten kennis te laten maken met het studentenleven.

Coördinatie

Fact coördineert gezamenlijke activiteiten van de verenigingen. Ook kijkt Fact naar hoe het studentenleven nog beter kan!

Wat doet het Fact?

Als Fact zijn we de koepel van de Enschedese studentenverenigingen: we zetten ons in voor alles wat de verenigingen samen aangaat, op welk gebied dan ook. Grofweg valt Fact op te delen in drie taken: vertegenwoordigen en belangen behartigen, het promoten van het verenigingsleven en het coördineren van gezamenlijke activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat Fact…

  • …met de Student Union onderhandelt over de FOBOS-beurzen en vervolgens beslist waar deze beurzen heen gaan?
  • …namens Enschede als studentenstad aanschuift bij de Landelijke Kamer van Verenigingen?
  • …de verenigingen promoot op de open dagen van UT en Saxion?
  • …de Kick-In activiteiten van de verenigingen coördineert, van doegroepen en locaties tot dranghekken en beveiligers?
En dat is slechts een kleine greep uit het overzicht. Alles weten wat Fact doet? Lees dan hier verder of vraag het aan het bestuur!

Wat doet je als bestuur?

Als bestuurders zorg je ervoor dat de verenigingen goed vertegenwoordigd, gepromoot en gecoördineerd worden. Daarnaast kijk je natuurlijk naar hoe dit beter kan. Dit doe je niet alleen aan de vergader- en onderhandeltafel bij allerlei partijen, maar ook door het bedenken en (laten) organiseren van activiteiten en promotieacties! 

Daarnaast is een gedeelte natuurlijk vrije invulling: Wat zou jij willen veranderen voor de verenigingen?

BESTUUR XXVI

Hoe ziet het Fact bestuur er uit?

Het bestuur van Fact bestaat uit drie tot zes mensen die allemaal lid zijn van een van de studentenverenigingen. Binnen het bestuur is er in ieder geval een Praeses (voorzitter), ab Actis (secretaris), Quaestor (penningmeester) en Vice-Praeses (vicevoorzitter). Welke functies er nog meer zijn en hoe de functies verdeeld worden is aan het bestuur zelf. Daarnaast heeft ieder bestuurslid nog een aantal portefeuilles. Benieuwd hoe dat er ongeveer uit ziet? Op de contactpagina kan je de huidige verdeling zien!

Hoeveel tijd ben ik er aan kwijt?

Dat ligt grotendeels aan jezelf, je bestuur en je functie en portefeuilles. Ga er vanuit dat het Fact bestuur je gemiddeld ongeveer een dag en een avond per week kost. Dit is goed te combineren met een fulltime studie, maar we raden wel aan om er niet al te veel naast te doen. 

De sollicitatieprocedure

Ben je overtuigd en wil je graag Fact bestuur gaan doen? Stuur dan uiterlijk op zondag 3 juni je CV en motivatiebrief naar sollicitatie@pkvvfact.nl. We nodigen je dan zo snel mogelijk uit voor een gesprek!

Heb je toch nog vragen of twijfel je nog? Neem dan vooral contact op met het bestuur of een van de bestuurders. We helpen je graag!