Zoek een Kamer, Word Student!

Er zijn zoveel dingen die komen kijken bij het starten van je gloednieuwe studentenleven. Een kamer vinden, je weg vinden in de stad, de andere studenten leren kennen, meedoen aan studentenactiviteiten- of verenigingen, etc. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn: je kunt al een voorsprong krijgen voor de zomer! Begin je kamerzoektocht en je studententijd met de Enschedays!

Je kan je vanaf maart 2020 aanmelden voor Enschedays 2020! Tot die tijd kan je wel onderstaand interesseformulier invullen en dan krijg je in maart een mailtje met meer informatie!

Wat zijn de Enschedays?

Maak in twee dagen kennis met een aantal van de leukste huizen, ervaar alvast het studentenleven en vind wellicht wel de kamer en het huis die de perfecte basis zijn voor jouw studententijd. Dat zijn de Enschedays in een notendop.

Je gaat op een vrijdag met een groepje langs bij een groot aantal studentenhuizen die op zoek zijn naar een of meerdere nieuwe huisgenoten. Op deze manier kan je dus eigenlijk een groot aantal hospitaties op één dag doen. Er wordt niet alleen gezorgd voor lunch of diner, aansluitend is er ook nog eens een borrel en waarop je gelijk kennis kan maken met het studentenleven en de verenigingen die Enschede kent. Daarna slaap je natuurlijk ook op één van de huizen!

Op de zaterdag is er nog een dagvullend programma door de verenigingen waarbij je alle vier de vereniging al goed leert kennen. Hierna sluiten we af met een diner in de Pakkerij!

Foto: U-Today. In 2015 volgden zij een groep jongens op de kamerzoekdag. Lees het artikel hier!

Hoe zien de dagen eruit?

Het programma is nog onder voorbehoud en zal binnenkort bekend gemaakt worden.

De Enschedays zullen op vrijdag rond 12:00 uur beginnen. Je wordt hierbij op het station van Enschede verwelkomd door de organisatie. Zij zullen je naar de Pakkerij begeleiden waar de aanmelding plaats zal vinden. Hierna zul je verschillende studentenhuizen bezoeken, samen met twee studentbegeleiders. Na de Huizenrondes is er een diner op de Oude Markt. Het eten zal daar om 18:00 klaar staan. Daarna is er nog een borrel met aansluitend een feest in de Pakkerij!

De zaterdag zal beginnen met een lekkere brunch. Daarna zullen de vier studentenverenigingen je kennis laten maken met hun studentencultuur en de sociëteit! Je zal in een groep bij elke vereniging een leuke activiteit doen. Zo zul je die middag langsgaan bij alle vier verenigingen. We sluiten de dag af met een diner in de Pakkerij.

Wanneer is het en wat kost het?

De Enschedays zijn elk jaar na de eindexamens, meestal vlak na de uitslag. Daarnaast betaal je een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten. Voor deze kleine vergoeding krijg je wel veel terug!

Enschedays 2020

Datum: 12 en 13 juni 2020

Kosten: nog onbekend

De kosten zijn inclusief lunch en avondeten op beide dagen, slaapplek en een aantal consumpties tijdens de borrel en het feest.

Wie organiseren de Enschedays?

De Enschedays worden georganiseerd door P.K.v.V. Fact, het samenwerkingsverband van de Enschedese studentenverenigingen, samen met de studentenverenigingen. Wij geloven namelijk dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een kamer te vinden. Daarom proberen we elk jaar huizen met vrije kamers te matchen aan aankomend studenten zoals jij! Ook willen we je met de Enschedays gelijk kennis laten maken met het Enschedese studentenleven, zodat je studententijd echt een kickstart krijgt!

Meer weten over ons of onze verenigingen? Lees meer over Fact en de Enschedese studentenverenigingen.

Contact

Voor al je vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met Judith Kampen, onze coördinator van de Enschedays, via enschedays@pkvvfact.nl!