Zoek een Kamer, Word Student!

Als je gaat studeren wil je natuurlijk een leuke kamer vinden in een huis wat bij je past. Bij het zoeken van een kamer komen nog heel wat dingen kijken: eerst je weg vinden door het aanbod, dan huizen aanschrijven en vervolgens komen hospiteren. Toch hoeft een kamer vinden geen uitdaging te zijn: Geef je zoektocht én je studententijd een kickstart met de Enschedays!

Je kan je vanaf maart 2020 aanmelden voor Enschedays 2020! Tot die tijd kan je wel onderstaand interesseformulier invullen en dan krijg je in maart een mailtje met meer informatie!

Wat zijn de Enschedays?

Maak in twee dagen kennis met een aantal van de leukste huizen, ervaar alvast het studentenleven en vind wellicht wel de kamer en het huis die de perfecte basis zijn voor jouw studententijd. Dat zijn de Enschedays in een notendop.

Je gaat op een vrijdag met een groepje langs bij een groot aantal studentenhuizen die op zoek zijn naar een of meerdere nieuwe huisgenoten. Op deze manier kan je dus eigenlijk een groot aantal hospitaties op één dag doen. Er wordt niet alleen gezorgd voor lunch of diner, aansluitend is er ook nog eens een borrel en waarop je gelijk kennis kan maken met het studentenleven en de verenigingen die Enschede kent. Daarna slaap je natuurlijk ook op één van de huizen!

Op de zaterdag is er nog een dagvullend programma door de verenigingen waarna we afsluiten met een spetterend feest!

Foto: U-Today. In 2015 volgden zij een groep jongens op de kamerzoekdag. Lees het artikel hier!

Hoe zien de dagen eruit?

Het programma is nog onder voorbehoud en zal binnenkort bekend gemaakt worden.

De Enschededays zullen op vrijdag tegen 12:00 beginnen, je wordt hierbij op het station van Enschede verwelkomd door de organisatie. Zij zullen je naar de Pakkerij begeleiden waar de aanmelding plaats zal vinden. Hierna zul je de vier grootste studentenverenigingen bezoeken waarna je in groepjes naar de verschillende huizen gaat. Met twee begeleiders zul je in die groepjes vijf huizen bezoeken. Na de hospitaties is er een diner. Het eten zal om 18:00 klaar staan, waarna er nog een borrel is.

Op zaterdag zullen de vier verenigingen je kennis laten maken met de verenigingen! We sluiten natuurlijk af met een goed feestje, volledig in stijl van Enschede.

Wanneer is het en wat kost het?

De Enschedays zijn elk jaar na de eindexamens, meestal vlak na de uitslag. Daarnaast betaal je een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten. Voor deze kleine vergoeding krijg je wel veel terug!

Enschedays 2020

Datum: 12 en 13 juni 2020

Kosten: nog onbekend

De kosten zijn inclusief lunch en avondeten op beide dagen, slaapplek en een aantal consumpties tijdens de borrel en het feest.

Wie organiseren de Enschedays?

De Enschedays worden georganiseerd door P.K.v.V. Fact, het samenwerkingsverband van de Enschedese studentenverenigingen, samen met de studentenverenigingen. Wij geloven namelijk dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een kamer te vinden. Daarom proberen we elk jaar huizen met vrije kamers te matchen aan aankomend studenten zoals jij! Ook willen we je met de Enschedays gelijk kennis laten maken met het Enschedese studentenleven, zodat je studententijd echt een kickstart krijgt!

Meer weten over ons of onze verenigingen? Lees meer over Fact en de Enschese studentenverenigingen.

Contact

Voor al je vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met Judith Kampen, onze coördinator van de Enschedays, via enschedays@pkvvfact.nl!