Als je gaat studeren wil je natuurlijk een leuke kamer vinden in een huis wat bij je past. Bij het zoeken van een kamer komen nog heel wat dingen kijken: eerst je weg vinden door het aanbod, dan huizen aanschrijven en vervolgens komen hospiteren. Toch hoeft een kamer vinden geen uitdaging te zijn: Geef je zoektocht én je studententijd een kickstart met de kamerzoekdag!

Wat is de kamerzoekdag?

Maak in één dag kennis met een aantal van de leukste huizen, ervaar alvast het studentenleven en vind wellicht wel de kamer en het huis die de perfecte basis zijn voor jouw studententijd. Dat is de kamerzoekdag in een notendop. 

Je gaat op vrijdag 14 juni met een groepje langs bij een groot aantal studentenhuizen die op zoek zijn naar een of meerdere nieuwe huisgenoten. Op deze manier kan je dus eigenlijk een groot aantal hospitaties op één dag doen. Er wordt niet alleen gezorgd voor lunch of diner, aansluitend is er ook nog eens een borrel en/of feest waarop je gelijk kennis kan maken met het studentenleven en de verenigingen die Enschede kent. Als je wilt kan je daarna zelfs op één van de huizen blijven slapen!.

Foto: U-Today. In 2015 volgden zij een groep jongens op de kamerzoekdag. Lees het artikel hier!

Wanneer is het en wat kost het?

De kamerzoekdag is elk jaar na de eindexamens, meestal vlak na de uitslag. Daarnaast betaal je een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten. Voor deze kleine vergoeding krijg je wel veel terug!

Kamerzoekdag 2019

Datum: Vrijdag 14 juni 2019

Kosten: €15,-

De kosten zijn inclusief lunch, avondeten, ov-fiets en een aantal consumpties tijdens de borrel

Wie organiseert de kamerzoekdag?

De kamerzoekdag wordt georganiseerd door P.K.v.V. Fact, het samenwerkingsverband van de Enschedese studentenverenigingen. Wij geloven namelijk dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een kamer te vinden. Daarom proberen we elk jaar huizen met vrije kamers te matchen aan aankomend studenten zoals jij! Ook willen we je met de kamerzoekdag gelijk kennis laten maken met het Enschedese studentenleven, zodat je studententijd echt een kickstart krijgt!

Meer weten over ons of onze verenigingen? Lees meer over Fact en de Enschese studentenverenigingen.

Contact

Voor al je vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met Rixt van der Leij, onze coördinator van de kamerzoekdag, via kamerzoekdag@pkvvfact.nl!