Als je gaat studeren wil je natuurlijk een leuke kamer vinden in een huis wat bij je past. Bij het zoeken van een kamer komen nog heel wat dingen kijken: eerst je weg vinden door het aanbod, dan huizen aanschrijven en vervolgens komen hospiteren. Toch hoeft een kamer vinden geen uitdaging te zijn: Geef je zoektocht én je studententijd een kickstart met de kamerzoekdag!

Je kan je vanaf april 2020 aanmelden voor de kamerzoekdag van 2020!

Wat is de kamerzoekdag?

Maak in één dag kennis met een aantal van de leukste huizen, ervaar alvast het studentenleven en vind wellicht wel de kamer en het huis die de perfecte basis zijn voor jouw studententijd. Dat is de kamerzoekdag in een notendop. 

Je gaat op op een vrijdag met een groepje langs bij een groot aantal studentenhuizen die op zoek zijn naar een of meerdere nieuwe huisgenoten. Op deze manier kan je dus eigenlijk een groot aantal hospitaties op één dag doen. Er wordt niet alleen gezorgd voor lunch of diner, aansluitend is er ook nog eens een borrel en/of feest waarop je gelijk kennis kan maken met het studentenleven en de verenigingen die Enschede kent. Als je wilt kan je daarna zelfs op één van de huizen blijven slapen!.

IMG_1902
IMG_1862
IMG_1882
IMG_1907
fact foto vrouwenhuis
fact foto feest

Vorige
Volgende

Foto: U-Today. In 2015 volgden zij een groep jongens op de kamerzoekdag. Lees het artikel hier!

Hoe ziet de dag eruit?

De Kamerzoekdag zal om 11:00 beginnen, je wordt hierbij op het station van Enschede verwelkomd door de organisatie. Zij zullen je naar de Pakkerij begeleiden waar de aanmelding plaats zal vinden. Hierna zul je de vier grootste studentenverenigingen bezoeken waarna je in groepjes naar de verschillende huizen gaat. Met twee begeleiders zul je in die groepjes vijf huizen bezoeken. Na de hospitaties is er een diner. Het eten zal om 18:00 klaar staan, waarna er nog een borrel en een leuk feest is bij twee studentenkroegen!

Wanneer is het en wat kost het?

De kamerzoekdag is elk jaar na de eindexamens, meestal vlak na de uitslag. Daarnaast betaal je een kleine vergoeding voor de gemaakte onkosten. Voor deze kleine vergoeding krijg je wel veel terug!

Kamerzoekdag 2020

Datum: nog onbekend

Kosten: nog onbekend

De kosten zijn inclusief lunch, avondeten, vervoer (waar nodig) en een aantal consumpties tijdens de borrel

Wie organiseert de kamerzoekdag?

De kamerzoekdag wordt georganiseerd door P.K.v.V. Fact, het samenwerkingsverband van de Enschedese studentenverenigingen. Wij geloven namelijk dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een kamer te vinden. Daarom proberen we elk jaar huizen met vrije kamers te matchen aan aankomend studenten zoals jij! Ook willen we je met de kamerzoekdag gelijk kennis laten maken met het Enschedese studentenleven, zodat je studententijd echt een kickstart krijgt!

Meer weten over ons of onze verenigingen? Lees meer over Fact en de Enschese studentenverenigingen.

Contact

Voor al je vragen of opmerkingen kan je contact opnemen met Judith Kampen, onze coördinator van de kamerzoekdag, via kamerzoekdag@pkvvfact.nl!