Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, kortweg Audentis, is de oudste studenten gezelligheidsvereniging in Enschede en heeft Enschede als studentenstad op de kaart gezet. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘Voor hij die durft en moedig is’. Voor het Enschedese studentenleven houdt dit in dat onze 450 leden mensen zijn die de uitdaging zoeken en zich inzetten voor een mooi studentenleven naast de studie.

Audentis heeft vier karaktereigenschappen die zij ziet als steunpilaren van de vereniging welke overal tot uiting komen, van de leden tot de evenementen. Deze eigenschappen zijn traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend.

Traditioneel

Het traditionele karakter van de vereniging zet zich voort uit onze normen en waarden, deze staan namelijk hoog in het vaandel. Iedereen bij Audentis is gelijk, maar heeft wel de ruimte om zichzelf te zijn. Op kroegavonden draagt men verenigingskledij, we hebben een jasje-dasje cultuur en iedere lichting heeft zijn eigen plek aan de bar. Om het leven op de kroeg zo spannend mogelijk te maken hanteren we traditionele mores. Dit zijn een soort regels welke de kroegavonden weer een verrassing maken.

Veelzijdig

Audentis is een vereniging waar je op de kroegavonden komt om een gezellige borrel te hebben, maar het bestaat uit zoveel meer. Van jaarclubs, disputen en subverenigingen tot de huizen. Ook de evenementen die georganiseerd worden door Audentis zijn elke keer weer spectaculair. Gala’s en open feesten maar ook jaarlijks een skireis en speciaal georganiseerde dagen om in contact te komen met bedrijven.

Ondernemend

Om de vereniging op te bouwen tot wat het is en dit door te zetten is ondernemendheid een vereiste. Dit heeft geleid tot Studentencafé ’t Gat in de Markt en Studieruimte “de Bul” , maar ook tot het feit dat we ieder jaar weer een volledig programma neerzetten voor bijvoorbeeld de Dies en de Kick-In.

Toonaangevend

Audentis komt vaak positief in het nieuws, omdat wij nieuwe dingen proberen en daarmee de toon zetten voor andere verenigingen. Zo zijn we de enige studentenvereniging in Nederland met een eigen studieruimte, maar zijn ook onze natentamenfeesten voor heel studerend Enschede een uitlaatklep.

DSCC/DJCR
'Audentis et Virtutis'

Opgericht op:
21 januari 1981

Sociëteit:
Sociëteit T.R.A.M. (Pakkerij)

Website
audentis.nl

E-mail
senaat@audentis.nl

en_US