Elk jaar organiseert de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) een Beleids-, Organisatie- & Management weekend, afgekort BOM-weekend. Tijdens dit weekend komen allerlei studentenverenigingen en Plaatselijke Kamers vanuit heel Nederland samen om te netwerken, workshops te volgen en om te feesten. Ook wij waren er afgelopen editie bij, van 30 september tot 1 oktober!

Het vond dit jaar plaats op accommodatie De Beukenhof in Biezenmortel. Bij aankomst kregen we een knus kamertje aangewezen, waar we onze spullen kwijt konden. Daarna was het tijd voor de opening, waar de LKvV ons welkom heette en vertelde wat we konden verwachten. 

Direct daarna was het tijd voor de eerste workshop. Faisane ging naar Media training en Jochem en Lieve naar Lobbytraining. Het waren interessante workshops, waar we leerden over hoe je jezelf het best kan presenteren naar de media en over het behartigen van belangen van een vereniging bij lokale partijen, onderwijsinstanties en zakenpartners.

Vervolgens was het tijd voor een lekkere lunch! Tijdens deze lunch konden we gezellig mengen met bestuurders van andere verenigingen en koepels. Na de lunch was het tijd voor nog een workshop: Faisane ging naar een workshop over boekhouden en Jochem en Lieve naar Sales en Personal Branding.

Hierna zaten de workshops van de dag erop en was het tijd om de groep vast te leggen. Het vergde de LKvV wat logistieke vaardigheden om de groep juist te positioneren, maar uiteindelijk is er een leuke foto uit gekomen!

Toen was het moment aangebroken: de iconische bakkenborrel! Het concept is dat iedereen de achterbak van hun auto opent en omtovert tot een bar. Zo kon je langs iedereen op de parkeerplaats gaan en een borreltje met ze doen. Sommige bestuurders hadden zelfs een volledige tap bij zich! 

Deze bakkenborrel was hét uitgelezen moment om te netwerken. We hebben veel verschillende besturen gesproken en kwamen er zo achter dat de studentenverenigingen in Enschede best uniek zijn. We zijn een stuk kleiner en ook kleinschaliger, waardoor je ook meer het ons-kent-ons hebt. Een verenigingsbestuurder in Enschede kent het gros van hun leden wel, waar dat bij een vereniging met 2600 leden wel iets lastiger wordt. Ook het feit dat de gezelligheidsverenigingen samen in één pand zitten in Enschede is best bijzonder. Sommige andere verenigingen hebben bijvoorbeeld hun eigen pand, sommigen zelfs met keuken en een chef-kok! We hebben zo veel geleerd over andere steden, en we hebben ook veel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe contacten gelegd.

Na zo’n lange dag hadden we wel wat honger, dus was het tijd voor wat avondeten, en daarna voor een feest! Het is een mooie avond geworden.

De dag erna hadden we nog één workshop, een active bystander training. Daarna hadden we nog een afsluitende borrel en was het weer tijd om naar huis te gaan. We hebben het enorm naar ons zin gehad!

en_US