Implexis: Eenheid in verscheidenheid

Het thema van het VIe lustrum is “Implexis: Eenheid in verscheidenheid”. Het staat voor de vier verenigingen die P.K.v.V. Fact representeert en hoe zij van elkaar verschillen, maar in dit lustrum dan toch samenkomen!

Activiteiten

16 oktober 2023: Theatershow

Op 16 oktober 2023 vond de eerste lustrumactiviteit van het jaar plaats: een theaterproductie die tot stand is gekomen door een unieke samenwerking tussen de Lustrumcommissie, Huize Enschede, het Wilminktheater en de Vrijhof en ondersteund werd door het Cultuurfonds. Het script is geschreven door Bran Remie, samen met de besturen van A.S.V. Taste, C.S.V. Alpha, AEGEE-Enschede en DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’.

De theatershow had de vorm van een quizshow, waarbij acteurs van Huize Enschede de kennis van de afgevaardigden van de vier Pakkerijverenigingen testten. De vragen dreven op een humoristische manier een beetje de spot met de verenigingen, waar het publiek goed om kon lachen. Uiteindelijk kon slechts één afgevaardigde de beste zijn… en dat was die van Alpha!

De theatershow is ook in een interview van UToday terechtgekomen, je kunt deze hier lezen!

Foto’s van de theatershow kun je hier vinden!

11 januari 2024: Pakkerij Sociëstrijd

Op 11 januari was het tijd voor de tweede lustrumactiviteit van het jaar: de Pakkerij Sociëstrijd! Het doel van deze avond was om erachter te komen wie het beste en meest actieve clubje van de Pakkerij is. Hoe deden we dat? Groepjes konden zich als team aanmelden en moesten vervolgens zoveel mogelijk drankjes halen. Teams kregen pluspunten als ze op elke kroeg in de Pakkerij drankjes hadden gehaald. Want wat was het eigenlijk doel van de avond? Juist: verbintenis! De Lustrumcommissie wilde er middels deze activiteit voor zorgen dat clubjes kennismaakten met de andere kroegen en de andere verenigingen in de Pakkerij, om zo te laten zien dat hoewel we verschillen, we allemaal van gezelligheid houden, en ook wel een drankje lusten!

Clubjes hebben fanatiek gestreden en zijn de hele Pakkerij rond geweest. Na een paar uur strijden werd de winnaar bekend gemaakt: Thoridor van A.S.V. Taste! Hun naam zal vereeuwigd worden in de centrale hal van de Pakkerij. Maar ook de nummers 2 t/m 8 hoeven niet te treuren; ook hun harde werk wordt beloond met een plekje in de Pakkerij!

Foto’s van het evenement zijn hier te vinden:
Sociëteit Flux

23 mei 2024: TBA

Lustrumcommissie

Hier links ziet u de Lustrumcommissie, bestaande uit: Lukas Binnekamp, Sven Wijgman, Arend Timmer, Roel Brinkers, Tamara Bruil, Andy Zandvliet, Lieve Casteels en Faisane Ruijne.

nl_NL