Wij zijn Algemene Studentvereniging Taste, de grootste studentenvereniging van Enschede. Wij zijn een studentikoze vereniging met een open karakter. Iedereen kan en mag zichzelf blijven. Algemeen staat bij ons voor het volgende; wij zijn een vereniging waar iedereen lid van kan worden en waar iedereen gelijk is. De enige voorwaarde is dat je natuurlijk student bent aan het HBO of de UT. Daarnaast is er geen verschil tussen een nieuw lid en een 5e- jaars, dus is er geen sprake van een hiërarchie. Onze sociëteit ‘Antigoon’ bevindt zich midden in het centrum in de Pakkerij aan de Oude Markt. Op de sociëteit is een kroeg te vinden, waar we samen borrelen of feesten. 

Jaarclubs

Wanneer je lid bent geworden van Taste zal je in de eerste maanden een jaarclub vormen. Een jaarclub bestaat vaak uit 8-10 mannen of 8-10 vrouwen die in hetzelfde jaar als jij lid zijn geworden van onze vereniging. Op dinsdagavond is het jaarclub avond, dan ga je samen eten en aansluitend borrelen op sociëteit Antigoon. 

Een jaarclub wordt vaak een super hechte vriendengroep, waarmee je bijvoorbeeld samen op vakantie gaat. Vele jaarclubs zijn nog steeds hecht lang nadat iedereen is afgestudeerd, vrienden voor het leven dus! 

Disputen

In je eerste jaar word je gevraagd om mee te borrelen bij een dispuut, om het jaar er op misschien gevraagd te worden als nieuw lid. Een dispuut bestaat vaak uit ongeveer 20 actieve leden en nog veel meer oud-leden. Alle leden uit het dispuut zijn van hetzelfde geslacht, maar komen uit verschillen jaargangen. Daarom wordt een dispuut ook wel een verticaal genoemd 

Iedere donderdagavond komen alle kroegdisputen op sociëteit Antigoon om te borrelen. Ieder dispuut geeft zijn eigen invulling aan deze avond. Naast de vaste donderdagavonden op de sociëteit, borrelen disputen ook op een andere dagen bij verschillende (externe) locaties. 

Disputen zijn voor het leven. Als oud-lid blijf je vaak betrokken. Dit kan zijn voor sterke verhalen, informatie en verhalen terug halen uit de oude doos, maar ook om te netwerken. Hoe veel borrels ga jij mee pakken? 

Commissies

Lid zijn van Taste gaat verder dan alleen borrelen op de sociëteit. Je kunt je namelijk ook ontwikkelen door een commissie te gaan doen. Er zijn verschillende soorten, variërend van het organiseren van een ouderdag tot het ontwerpen van de gaafste Taste-gadgets. 

Je hebt commissies met een start- en einddatum leen piek commissie), zoals de Skicie, die een skireis voor de leden organiseert. Daarnaast zijn er ook lopende commissies, die continu doorgaan, zoals de QuickFocus, die het hele jaar door alle foto’s van feesten en activiteiten maakt. 

Actief worden in het bestuur of in één van onze 30 commissies is super leuk en een nuttige toevoeging aan je studie. Je leert vele extra skills en je doet ook nog iets terug voor de vereniging! 

Huizen

Huizen Leden zien elkaar niet alleen op de kroeg met een biertje in de hand, maar ook thuis op de bank! A.S.V. Taste kent momenteel 11 Taste-huizen die ook regelmatig samen activiteiten houden. Op deze huizen wonen alleen maar leden van Taste, uit verschillende jaarlagen. 

De Taste-huizen borrelen regelmatig samen, maar ondernemen ook activiteiten met het huis zelf. Denk hierbij aan huisweekenden, kerstdiners en samen naar festivals gaan.

A.S.V. Taste

Opgericht op:
30 november 1988

Sociëteit:
Sociëteit Antigoon (Pakkerij)

Website
asvtaste.nl

E-mail
info@asvtaste.nl

nl_NL