Alpha is een christelijke studentenvereniging. Onze open sfeer zorgt ervoor dat je je snel welkom voelt. We worden met ruim 110 leden vaak dé christelijke gezelligheidsvereniging van Enschede genoemd. In onze eigen sociëteit Flux in de Pakkerij aan de Oude Markt houden we van goede gesprekken onder het genot van een biertje. Je bent van harte uitgenodigd om een keertje langs te komen!

C.S.V. Alpha is opgericht in 1980 en is dé christelijke gezelligheidsvereniging waar gezelligheid en christelijke vorming gecombineerd worden tot één unieke studentenvereniging in Enschede!

De grondslag van Alpha is “de boodschap van de Bijbel als richtsnoer voor het leven”. Als je lid wordt kan je kiezen of je deze grondslag onderschrijft of respecteert.  We staan niet alleen voor  christenen open, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het christelijke geloof. Met deze grondslag blijft het christelijk karakter van Alpha gewaarborgd,  en tegelijkertijd is Alpha de juiste plek voor allerlei soorten overtuigingen. De verschillende meningen maakt Alpha een gevarieerde en diverse vereniging.

Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. De vriendschap komt naar voren in de omgang van de leden onderling, de betrokkenheid bij elkaar en bij de vereniging. Het gaat hier ook om vriendschappen buiten de vereniging,  Bovendien worden vriendschappen buiten de vereniging opgedaan, bijvoorbeeld bij onze broeder- en zusterverenigingen.

Open staan voor verschillende meningen is een belangrijk kenmerk van Alpha en maakt haar tot een diverse en gekleurde vereniging. Bij Alpha vind je leden met allerlei verschillende achtergronden, van reformatorisch tot pinkstergemeente, van katholiek tot helemaal geen kerkelijke achtergrond, van mensen die actief met het geloof bezig zijn tot mensen die juist zoekende zijn. Die diversiteit zorgt ervoor dat veel verschillende soorten mensen zich thuisvoelen bij Alpha en dat er voor iedereen wat wils is. Je kunt van elkaar leren en samen een hoop gezelligheid beleven.

De vereniging kent een grote actieve kern, die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven, waarbij vorming en gezelligheid hand in hand gaan. Iedere twee weken zijn er Bijbelkringen over uiteenlopende thema’s en er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd. Ook swingende sing-in’s vind je bij Alpha! Daarnaast is er ook een hele hoop gezelligheid bij de wekelijkse sociëteitsavond op de donderdag, leuke feesten, gala’s, relaxte weekenden en de jaarlijkse zeilweek. Er is dus iedere week genoeg te beleven!

De krachtige combinatie van gezellige vorming en vormende gezelligheid is de sleutel tot een onvergetelijke studententijd en vrienden voor het leven!

Wil je graag meer weten of een keer de sfeer proven? Kom dan een keer langs op een sociëteitsavond!

C.S.V. Alpha

Opgericht op:
28 april 1980

Sociëteit:
Sociëteit Flux (Pakkerij)

Website
csvalpha.nl

E-mail
senaat@csvalpha.nl

nl_NL