AEGEE-Enschede is een van de grootste studentenverenigingen in Enschede, zowel voor studenten aan de Universiteit als Saxion. Met meer dan 180 zusterverenigingen zijn de mogelijkheden bij AEGEE grenzeloos. Van lekker feesten in de kroeg tot meedoen aan grote congressen, vakanties en uitwisselingen: alles is mogelijk om je studententijd te verrijken en veel ervaring op te doen!

De vereniging

AEGEE-Enschede is op 2 april 1987 opgericht door een enthousiaste groep van 20 studenten. Sinds die tijd is de vereniging uitgegroeid tot een van de grootste studentenverenigingen van Enschede met ruim 300 leden.

AEGEE-Enschede kent geen traditionele ontgroening, maar de voor iedereen vrije en toegankelijke HAIP (Het After Intro Programma). Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om de vereniging en haar leden te leren kennen. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt gevormd door vier tot zes actieve studenten, die de vereniging fulltime leiden en zorg dragen voor onder meer de financiën, organisatie van activiteiten, planning en begeleiding van commissies.

Sociëteit

In 1996 is onze eigen sociëteit Asterion geopend. Deze bevindt zich op de begane grond van de Pakkerij, het pand van de vier grootste studentenverenigingen van Enschede op de Oude Markt. Het beheer van de sociëteit ligt in handen van zes sociëteitsbestuurders die zorgen voor het bier, de tappers, muziek en het deurbeleid. De sociëteit, ook wel Onze Kroeg, heeft zijn eigen website waar je meer informatie kan vinden over haar bestuur en de geschiedenis. 

Verbanden

Binnen AEGEE-Enschede zijn er een aantal verbanden waarmee je van je studententijd een fantastische tijd kunt maken. Samen met een aantal anderen die in hetzelfde jaar lid zijn geworden van AEGEE kun je een jaarclub vormen, waarmee je wekelijks samen eet, op reis gaat en activiteiten organiseert voor AEGEE. Ook hebben we de verticale verbanden: disputen en genootschappen. Een dispuut is een groep mensen met een onderling sterke band die ook nog na je studententijd blijft bestaan. Genootschappen zijn groepjes van leden die rond een bepaald thema met elkaar verbonden zijn.

AEGEE-Enschede

Opgericht op:
2 april 1987

Sociëteit:
Sociëteit Asterion (Pakkerij)

Website
aegee-enschede.nl

E-mail
board@aegee-enschede.nl

nl_NL